سرکه خرما سیاه با طعم دلپذ و فواید درمانی متعدد

یکی از محصولاتی جانبی که از خرما تهیه می شود، سرکه خرما سیاه است، چاشنی محبوبی که ارزش تغذیه ای و درمانی زیادی دارد.

سرکه خرما سیاه با طعم دلپذ و فواید درمانی متعدد

سرکه خرما سیاه

سرکه خرما سیاه سرکه خرما سیاه با روشهای کاملا بهداشتی و از بهترین انواع خرما به روشهای بیولوژیکی و طبیعی تهیه می شود، بنابراین دارای طیف گسترده ای از مواد مغذی است.

این سرکه دارای عناصر مهم معدنی، اسیدهای آمینه و ویتامینها است و در درمان بسیاری از بیماریها استفاده می‌شود، زیرا حاوی گروهی از آنتی‌اکسیدانها است که باعث به تاخیر انداختن پیری و پیشگیری از بسیاری بیماریها می‌شود.

تهیه سرکه از میوه ها یا غلات از طریق فرآیند تخمیر انجام می شود، میوه با آب و کشت مخمر تخمیری، مخلوط می شود و بعد از گذشت چند روز سرکه تولید می شود.

اسید استیک محصول جانبی فرآیند تخمیر است، بودر همه سرکه ها از جمله سرکه خرما و سیب وجود دارد، اما سرکه خرما دارای ترکیبات دیگری نیزاست؛ سرکه خرما دارای سطوح بالایی از فلاونوئیدها و پروسیانیدها با سطح بالای فعالیت آنتی اکسیدانی است، آزمایشات نشان داد که سرکه خرما حاوی مقادیر قابل توجهی کاروتنوئید است.

سرکه خرما سیاه طعم ملس و خوشمزه ای دارد و در غذاهایی مانند انواع سالاد، خورشت، ماکارانی و پاستا می توانید از طعم ملس و خوشمزه آن استفاده کنید.

سرکه خرما، قدیمی ترین سرکه شناخته شده در تاریخ است اما مردم در مورد این سرکه و فوایدی که برای سلامتی دارد اطلاعات زیادی ندارند.

خرما فواید تغذیه ای و درمانی زیادی دارد و حتی در قرآن هم بارها نام آن آورده شده است، و بسیاری از خواص خرما در سرکه آن نیز وجود دارد.

سرکه بسیار پرکاربرد است و شما می توانید از آن به عنوان یک دارو، چاشنی غذا، ماده نگهدارنده و حتی پاک کننده استفاده کنید، البته رایج ترین کاربرد آن استفاده در غذاها است ولی در انواع سالاد و ترشی نیز طعم بی نظیری ایجاد می کند.

سرکه خرما از نظر طب سنتی دارای طبع گرم است و فواید درمانی زیادی دارد که در ادامه مطلب به چند نمونه آن اشاره می شود.

درد زایمان را کاهش می دهد:

اگر مادران باردار سرکه را به طور منظم بنوشند، تا حدود زیادی درد زایمان در آنها کاهش می یابد، تحقیقات نشان داده که سرکه خرما حاوی هورمونهایی است که رحم را تقویت می کند.

همچنین سرکه خرما به تولید شیر برای مادران شیرده کمک می کند و به از دست دادن خون بعد از زایمان جلوگیری می کند و باعث می شود که بدن زودتر انرژی از دست داده خود را بازیابد.

اختلالات قاعدگی:

سرکه خرما سیاه حاوی ویتامین k است ‌وبه لخته شدن خون کمک می کند ودر دوران قاعدگی مانع خونریزی زیاد می شود، میزان بالای پتاسیم و کلسیم موجود در آن با تسکین ماهیچه های رحم، گرفتگی عضلات را کم می کند، از این رو به اختلالات قاعدگی کمک می کند.

سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند:

سرکه خرما باپاکسازی منظم خون، سموم را از بدن دفع می کند، از این رو سرکه خرما به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

خستگی:

سرکه خرما سیاه، اسید لاکتیک واسیدپیروراسمیک که در نتیجه فعالیت زیاد دربدن تولید می شود را می سوزاند، از این رو مصرف این نوع سرکه خستگی را از بین می برد.

تسکین سرفه:

سرکه خرما به رفع گلودرد، سرفه های مداوم و رفع خلط کمک می کند.

تسکین سردرد:

سطح بالای پتاسیم موجود در سرکه به تسکین سردرد کمک می کند وبرای مبتلایان به سردردهای میگرنی مفید است.

التیام دهنده سوختگی و التهاب پوست:

از سرکه خرما سیاه در طب سنتی برای درمان سوختگی والتهابات پوستی استفاده می شود؛ تحقیقات علمی نشان داده این سرکه حاوی اسید استیک است که باعث تسکین التهابات سوختگی می شود، اسید استیک خاصیت ضد عفونی کننده نیز دارد واز عفونت محل سوختگی جلوگیری می کند.

کاهش وزن :

نوشیدن مقداری سرکه خرما سیاه قبل از خوردن غذا باعث سرکوب اشتها می شود؛ به این دلیل که اسید استیک سرکه از جذب آنزیم مسئول تجزیه نشاسته جلوگیری می کند، اگر طعم سرکه را دوست ندارید می توانید آنرا با مقداری آب ترکیب کنید.

پیشگیری از سرطان:

سرکه خرما همانند دانه های زرد آلو دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است وبه پیشگیری از انواع سرطان کمک می کند.

تقویت قلب:

برای افرادی که مشکل قلب دارند وماهیچه های قلب آنها ضعیف است نوشین سرکه خرما یک داروی عالی است ، آنتی اکسیدان اسید کلروژنیک، مانع از اکسید شدن ذرات کلسترول LDL می شود و از این جهت از قلب شما حفاظت می کند.

بر اساس تحقیقات انجام شده ترکیبات معدنی سرکه خرما در مقایسه با سرکه سیب به میزان قابل توجهی بیشتر است، فسفر آن بسیار بالاتر است، بنابراین افرادی که نمی توانند غذاهای دریایی و لبنیات رامصرف کنند، می توانند از سرکه خرما به عنوان منبع جایگزین استفاده کنند.

سرکه خرما طعم ترش و شیرین دارد و به رنگ قهوه ای تیره است به اندازه سرکه بالزامیک، شیرین نیست و طعم آن بیشتر شبیه ترکیبی از سرکه مالت و بالزامیک است.

از این سرکه می توانید به عنوان یک نوشیدنی استفاده کنید و۱ یا ۲ قاشق غذاخوری از این سرکه، را با یک لیوان آب مخلوط کرده و اول صبح و یا آخر شب میل کنید، همچنین می توانید عسل را نیز به مخلوط خود اضافه کنید تا طعم آن شیرین شود.

از سرکه خرما سیاه می توانید در انواع سالاد به جای سرکه بالزمیک استفاده کنید وبخصوص برای افرادی که رژیم لاغری دارند مفید است.

می توانید از این سرکه برای تهیه ترشی نیز استفاده کنید، اما به دلیل رنگ قهوه ای در ترشی کمتر استفاده می شود.

افرادی که دارای لثه‌های ضعیف هستند، می‌توانند برای شست و شوی دهان از سرکه خرما رقیق‌شده با آب طی چندین نوبت در طول روز استفاده نمایند و لثه را با آن ماساژ دهند، این عمل باعث محکم شدن لثه می شود.

افرادی که زخم معده دارند می توانند از سرکه خرما سیاه استفاده کنند وچون طعم ترشی ومیزان اسیدیته آن نسبت به سرکه سیب وانگور کمتر است مشکلی برای این افراد ایجاد نمی کند، ولی افرادی که مبتلا به سنگ کلیه و دردهای استخوانی هستند باید در مصرف آن احتیاط کنند.

مصرف بیش از حد از سرکه خرما باعث مشکلاتی همچون آسیب دیدگی دهان و مری می شود و همچنین می تواند مینای دندان را خراب کرده و مشکلات گوارشی برای شما بوجود آورد بنابراین در مصرف آن احتیاط کنید.

سرکه خرما سیاه با طعم دلپذیر و فواید درمانی متعدد را می توانید از طریق سایت ما با اطمینان خریداری کنید.

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

[kkstarratings]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *